EVENEMANG‎ > ‎

Träffar och föredrag

Måndagen den 27 april 2015 var Göran Hawee i Museet för att fortsätta berätta för oss om Drakens radar- och vapensystem. Denna kväll handlade det om J 35J och de förbättringar som Göran initierade. (Del 5).Måndagen den 30 mars var Göran Hawee åter inbjuden för fortsättning på sin föreläsning om radar- och vapensystemen i J 35 Draken. (Del 4).

Otroligt hur mycket Göran kan om detta - och allt har han i minnet.Måndagen den 2/3 2015 var det åter dags igen för Göran Hawee att berätta om J 35 Drakens radar- och vapensystem, (del 3, men Göran har så mycket mer att berätta så vi fortsätter att bjuda in honom några kommande måndagar).

https://sites.google.com/a/flygmuseum.com/www/evenemang/traeffar-och-foeredrag/IMG_2327.JPG


Måndagen den 2/2 2015 var det dags igen för Göran Hawee att berätta om J 35 Drakens radar- och vapensystem, (del 2).

Göran berättade om sina belönade förbättringsförslag som förenklade arbetspassen för piloterna avsevärt vad gäller att låsa radarn på målet. Både i fpl 32 och 35.

https://sites.google.com/a/flygmuseum.com/www/evenemang/traeffar-och-foeredrag/150202.jpg


Måndagen den 12/1 2015 fick vi lyssna till ett intressant föredrag (del 1) av Göran Haweé om J 35 Drakens radar- och vapensystem.

Göran Haweé har varit teleingenjör vid F16 i Uppsala. ”Alla” i flygvapnet kände honom. Under 80-talet konstruerade han på egen hand prestandaförbättringar i Drakensystemets beväpningssystem. Det gjorde han i två steg och det handlade om att förbättra förmågan att klara störningar i olika anfallssituationer. Modifieringarna gick under namnet ”Haweé 1” och ”Haweé 2”. ”Haweé 1” köpte även Finska flygvapnet som då hade J 35F (kallades J35FS). För det fick han krigsakademins  silvermedalj två gånger samt F16 guldmedalj. 
Han hade ett mycket gott samarbete med inblandade, även om några tyckte att han var lite kontroversiell.

Nedanstående bild på Göran är taget någon gång under 70-talet.

https://sites.google.com/a/flygmuseum.com/www/evenemang/traeffar-och-foeredrag/Go%CC%88ran%20Hawee.jpg