OM MUSEET‎ > ‎In Memoriam‎ > ‎

Bengt Göran Jyrell - Memorial

Bengt Göran Jyrell anslöt sig till oss på muséet någon gång 1998-2000 och blev ganska omgående något av en hustomte som spred glädje omkring sig med sitt vänliga leende och alltid glada uppsyn. Han ställde upp och hjälpte till med det mesta, men riktade i början in sig på vårt café där han bl.a. försåg arbetsgruppen med fika och bullar, ibland med något extra till. När större besöksgrupper kom så var Bengt den som såg till att det fanns det grupperna önskade i form av förtäring. Det blev åtskilliga resor till staden för att återkomma med en tungt lastad bil med vad som hade beställts. När vi hade vår höstfest efter flygdagarna, så var det Bengt som styrde o ställde med mat, dryck och möblering nere i hangaren.

På senare tid gjorde han stora insatser genom att organisera rensningar i museets alla hörn, sålde skrot och tillförde museet ansenliga belopp.

Trots hans svåra sjukdom så visade han upp en glad min vid våra senaste träffar. Vi saknar nu hans omtanke och inställning till vår verksamhet och delar saknaden med hans familj och många vänner.


Västerås Flygmuseum

Gunnar Sköldberg / Rune Domås