SIMULATORER‎ > ‎

J 35 Draken

OBS! För tillfället är J 35-simulatorn stängd för översyn och utveckling. Vi återkommer med besked när den åter är "i luften".

SAAB 35 Draken är ett svenskt jaktflygplan som tillverkats i 644 exemplar mellan åren 1959 - 1972. SAAB 35 konstruerades med en smal kropp och en dubbel deltavinge vilket gav flygplanet goda flygegenskaper vid både hög och låg hastighet. Maximal hastighet i planflykt var dubbla ljudhastigheten (Mach 2).
 
 

På Västerås Flygmuseum finns en J 35 Draken-simulator. Simulatorn är det närmaste du kommer att flyga en Draken på riktigt - så vida du inte är flygvapenpilot!
 
För att det ska bli en bra flygupplevelse behövs ca 10 min instruktion i cockpit plus ca 20 min i "luften". En instruktör guidar dig genom flygningen och gör så att du får en realistisk upplevelse av känslan att spaka ett flygplan, även om du inte varit pilot tidigare. Man är nöjd men svettig efter ett sådant pass.
 
Pris: 350 kr per 30 min (instruktion innan flygning ingår i de 30 minuterna)
OBS! Entréavgiften till muséet på 100 kr tillkommer.
Dessa priser gäller under ordinarie öppettider, söndagar kl. 11-16.
Naturligtvis får man gärna flyga längre tid.
För bokning av Draken-simulatorn, läs mer här: >>>


Titta in i cockpit!

Du är välkommen att se dig närmare om i Drakens cockpit. När du kommit in trycker du ner vänster musknapp och för musen åt det håll du vill se. Kom in i cockpit.
Cockpitvisningen är gjord av Tim Jansson.