top of page
VF nya receptionen.jpg

Medarbetare sökes

(på ideell basis)

Västerås Flygmuseum drivs uteslutande med ideella arbetskrafter. Ett 90-tal frivilliga bidrar med vitt skilda kompetenser för att hålla museets flygplan och simulatorer i gott skick, ta väl hand om betalande besökare samt driva entréshopen.

Idag står det ca 25 flygplan i hangaren och vi har 6 simulatorer i drift.

 

Reception & Shop

Vi söker dig som vill vara med i ett levande museum och kan jobba i vår reception och shop. Arbetet innebär att ta betalt av museibesökare, sälja modeller, böcker och fika. Receptionen/shopen är bemannad söndagar och vid större guidningar.

OBS! Du får alltså ingen lön inom Flygmuseet, alla vi som jobbar här gör det på helt ideell basis för att vi värnar om Västerås Flygmuseum och för att vi älskar flyg.

Kunskaper/Kvalifikationer:

  • Social

  • Utåtriktad

  • Engagerad.

Du är välkommen att skicka ett mail till: shop@flygmuseum.com
så kommer vi att höra av oss.

Västerås Flygmuseum, guide vid J 35 Draken

Guide
Vi söker dig som tycker om flyg och flygplan, gamla som nya. Här får du tillfälle att röra dig bland en unik samling flygplan, många med en intressant historia. Du har ett genuint flygintresse och vill förmedla det till våra museibesökare. Vi tar emot grupper mellan 2-50 personer. Ofta i kombination med simulatorflygning.

Kunskaper/Kvalifikationer:

  • Intresse för flygplan.

  • Social, utåtriktad och engagerad.

Innan du tar emot grupper så får du läsa på om våra flygplan i museet. Vi har pärmar med god information om varje flygplan och dess historia. Guide är ett kul jobb!

Du är välkommen att skicka ett mail till: guide@flygmuseum.com
så kommer vi att höra av oss.

Instruktörer.jpg

Simulatorinstruktör

Vi söker dig som tycker om att flyga på riktigt eller sitter hemma och flyger simulator men vill ta steget närmare verkligheten. Som instruktör tar du emot kunder som bokat någon av våra simulatorer. Du går igenom de instrument och reglage som kunden kommer att använda under flygningen, samt instruera och guida kunden genom flygningen. Du bör ha lite datorvana, och det underlättar om du har lite kunskap om vad som sker under en flygning. Annars lär vi dig.

Kunskaper/Kvalifikationer:

  • Intresserad av flygsimulatorer.

  • Social, utåtriktad och engagerad.

Du är välkommen att skicka ett mail till: sim@flygmuseum.com
så kommer vi att höra av oss.

bottom of page