Simulatorer

Museet har sex simulatorer:
- J 35J Draken från Flygvapnet (J 35:an är för tillfället stängd för översyn)

- JAS 39 Gripen (som även är anpassad för rörelsehindrade gäster)

- Convair 440 Metropolitan från SAS

- McDonnell Douglas DC-10 från Scanair

- Airbus A320 (Håll koll på onlinebokningen vilka söndagar som är bokbara)

- Link-trainer - en klassiker från 1920-talet

Simulatorerna är i första hand avsedda att ge dem som inte har någon tidigare erfarenhet som piloter en realistisk upplevelse av hur det är att spaka ett berömt flygplan och att visa hur arbetet i cockpit går till.

Västerås-företaget TV021 har sammanställt denna lilla film från vår simulatoravdelning:

Medlemsflygningar

Västerås Flygmuseum är ett i sitt slag unikt museum eftersom ett flertal av våra veteranflygplan är luftvärdiga och i flygande skick.

Som medlem i Västerås Flygmuseum har du möjlighet att uppleva historiska flygplan där de trivs som bäst: flygandes i luften.

Vi har lagt upp ett antal turförslag i olika längder till fasta priser anpassad för varje flygplan som du hittar under respektive flygplanssida. Där hittar du även en mailadress till respektive maskin där du enkelt kan ta kontakt om du vill uppleva äkta flyghistoria. Skriv bara kort dina kontaktuppgifter (mail & telefonnummer) och vilken tur du är intresserad av.

Vi svarar på alla mail och bestämmer sedan gemensamt en tid för flygningen.

Utöver detta erbjuder vi även temaflygningar vid specifika tillfällen som annonseras ut på hemsidan/Facebook.

Vi är även öppna för egna ruttförslag/önskemål i den mån det är tekniskt möjligt och inom regelverket. Hör av dig så hittar vi en lösning.

Är du inte redan medlem i flygmuseet så blir du enkelt stödmedlem för 200 SEK direkt på plats innan flygning påbörjas.

Mer detaljerad info hittar du här: >>>