top of page

Simulatorer

 

Museet har sex simulatorer:
- J 35J Draken från Flygvapnet (J 35:an är för tillfället stängd för översyn)

- JAS 39 Gripen (som även är anpassad för rörelsehindrade gäster)

- Convair 440 Metropolitan från SAS

- McDonnell Douglas DC-10 från Scanair

- Airbus A320 (Håll koll på onlinebokningen vilka söndagar som är bokbara)

- Link-trainer - en klassiker från 1920-talet

 

Simulatorerna är i första hand avsedda att ge dem som inte har någon tidigare erfarenhet som piloter en realistisk upplevelse av hur det är att spaka ett berömt flygplan och att visa hur arbetet i cockpit går till.

 

Västerås-företaget TV021 har sammanställt denna lilla film från vår simulatoravdelning:

Medlemsflygningar

 

Västerås Flygmuseum är unikt eftersom det är ett flygande museum där ett flertal privatägda och luftvärdiga veteranflygplan ingår vilka alla flygs regelbundet.

Som ett led i att sprida kunskap och upplevelse av veteranflyg i allmänt samt att ekonomisk stödja drift och underhåll av dessa unika flygplan, erbjuds sedan en tid möjlighet till flygning via medlemskap i museet. Är du inte medlem i flygmuseet sedan tidigare så blir du enkelt stödmedlem för 300 SEK direkt på plats innan flygning påbörjas.

Här intill hittar du information om respektive maskin där du enkelt kan ta en kontakt om du vill uppleva äkta flyghistoria. Skriv bara kort dina kontaktuppgifter (email & telefonnummer) så får du mer information om turförslag, pris m.m. Tid och plats för flygningen överenskommes direkt med piloten vilka alla har mycket stor flygerfarenhet och där de flesta är flyginstruktörer/yrkespiloter. Det finns även möjlighet till egna förslag på rutt eller resmål i den mån det är tekniskt möjligt och inom regelverket.

Är ni dessutom flera som vill flyga samtidigt finns en unik möjlighet att uppleva formationsflygning, till exempel 2 x Chipmunk eller Yak52+Sk16 - garanterat en upplevelse utöver det vanliga!

Det kommer även framöver att erbjudas temaflygningar vid specifika tillfällen som då annonseras ut via Museets hemsida/Facebook.

Mer detaljerad info hittar du här: >>>

bottom of page