SIMULATORER‎ > ‎

DC-10

McDonnell Douglas DC-10 är ett tremotorigt, jetdrivet passagerarflygplan (med s.k. widebody - den har två mittgångar) som under många år användes av SAS och Scanair. Totalt tillverkades 446 flygplan mellan 1970 - 1989. På nedanstående bild stiger Scanairs DC-10 "Bamse" mot skyarna för att ta 378 passagerare till Mallorca.
För bokning av DC-10-simulatorn, läs mer här: >>>
 
Foto: Hans Norman (Copyright © Scanliners)
 
På Västerås Flygmuseum finns en DC-10 simulator som är riktigt häftig. Simulatorn ger en realistisk känsla för den som vill känna på hur det är att flyga en riktig bjässe. Som "kapten" får du ansvaret för 370 passagerare. Instruktören hjälper dig alltid till rätta så att du kommer ner med ett helt flygplan och ett leende på läpparna.
 
DC-10-simulatorn är en komplicerad och känslig elektronisk apparat. I januari/februari 2010 gjordes en större teknisk genomgång där bl a kablaget till all elektronik drogs om. Även mekaniken gicks igenom och har balanserats och justerats. Autopiloten är i fullt fungerande skick. Det är dock inte meningen att det är autopiloten som ska flyga, eftersom den uppgiften ligger på Dig som sitter i kaptens-stolen. Det finns dock möjlighet att använda autopiloten och även få en häpnadsväckande demonstration om hur den fungerar.
 
Välkommen att bekanta dig med en äkta wide-body!
Pris: 350 kr per 30 min (instruktion innan flygning ingår i de 30 minuterna)
OBS! Entréavgiften till muséet på 100 kr tillkommer.
Dessa priser gäller under ordinarie öppettider, söndagar kl. 11-16.

Foto: DC-10-simulatorns cockpit.
 
Foto: DC-10-simulatorn under inflygning till Hong Kongs gamla flygplats Kai-Tak.
 
Här är en liten film av Jonathan Hölling som visar Jonathan och Co-pilot Anton i vår DC-10 simulator.
 
 

YouTube-video